menu

Forensische (na)zorg

Met forensische zorg en 'nazorg ex-gedetineerden' ondersteunen wij cliënten bij hun terugkeer in de maatschappij. Wij werken als één van de ketenpartners binnen het Veiligheidshuis met de Persoonsgerichte aanpak (PGA). Met repressieve en preventieve interventies helpen we om hardnekkige patronen van overlast te doorbreken.

Forensische nazorg

Bij Altijd Iemand In De Buurt begeleiden we onze cliënten altijd  vanuit vertrouwen en op maat. Cliënten zijn geen patiënten en onze begeleiders zijn zich daarvan bewust. Ze kijken verder dan de buitenkant, tonen oprecht interesse voor degenen met wie ze te maken hebben en het verhaal dat ze met zich meedragen. 

 

Wij motiveren en ondersteunen onze cliënten en we helpen om gezonde keuzes te maken. Dat stimuleert cliënten om meer controle terug te krijgen over hun leven. Hiermee helpen we ze bij de terugkeer in de maatschappij. Om de kans op terugval zoveel mogelijk te beperken betrekken we in de begeleiding ook de omgeving van de cliënt en werken we samen met betrokken ketenpartners. 

Visie Forensische Zorg binnen AIIDB

Forensische zorg beschermt de samenleving. Iedereen doet mee aan de samenleving en iedereen verdient een tweede (of derde) kans. Om de kans op recidive kleiner te maken pakt Altijd Iemand In De Buurt problemen op meerdere levensgebieden aan achter strafbaar gedrag door begeleiding op maat te bieden. De veiligheid van de maatschappij staat daarbij centraal.
 
Door hoogwaardige begeleiding bieden we forensische cliënten toekomstperspectief en handvatten om hun leven weer op te pakken. Onze kernwaarden hierbij zijn verbinding, betrokkenheid, gelijkwaardigheid, zonder oordeel en transparantie. 
Eigen verantwoordelijkheid van de cliënt staat hoog in het vaandel en hiervoor wordt goed aangesloten bij hun mogelijkheden, motivatie en niveau. Door samen met de cliënt een plan op te stellen, werken we aan doelen. Deze doelen stimuleren de ontwikkeling op meerdere levensgebieden. Hierdoor versterken wij de beschermende factoren en werken we aan het verminderen van de risicofactoren. De begeleiding is dus zowel risico gestuurd als herstelgericht. De zorg is zo intensief als nodig, maar duurt niet langer dan noodzakelijk. 
 
We geloven in de kracht van samenwerken door proactief en nauw in contact te zijn met het formele en informele netwerk rond de cliënt. We hechten waarde aan continue forensische scholing voor onze forensische begeleiders. Daarnaast stimuleren we onze medewerkers om bij te blijven in het vakgebied. 

Kwaliteitsverslag

Via de link kun je het Kwaliteitsverslag Forensische Zorg van AIIDB lezen

Dennis

Bij bekenden zag hij dat de hulp van AIIDB erg werd gewaardeerd en dat deze effectief was.

lees meer

UP